Google DeepMind vodi protiv svetskog GO šampiona

Danas je počeo meč koji smo najavili između Google-ove veštačke inteligencije DeepMind-a i svetskog prvaka Li Sendola u društvenoj igri GO. DeepMind je poveo sa 1:0. Partija je završena u 184 poteza, a Li je čestitao protivniku i rekao da jedva čeka sledeću partiju koja bi trebalo da se održi sutra. Ukupan pobednik će biti onaj ko prvi dođe do 3 pobede, a samim tim će i osvojiti milion dolara. Ukoliko to bude DeepMind, Google će sav novac donirati UNICEF-u. Sve mečeve možete pratiti uživo na YouTube-u.  

Obožava igranje najrazličitijih društvenih igara (sem monopola, monopol kvari ljude!) i video igara. Druženje i upoznavanje sa novim ljudima. Pivo. Inače se bavi naukom. Tako mora...
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Sort by:   newest | oldest | most voted
Dejan Todorovic
Guest

Meč je bio izvrstan, jako sam srećan da je AI konačno toliko unapredjen a partija je bila jako interesantna i neizvesna što me posebno raduje. Google engine je pokazao da je jako agresivan i da voli borbu, taj stil je zanimljiviji i za nas posmatrace a i za pro igraca s druge strane. Nastavite da izvestavate o GO mecevima.